Otse põhisisu juurde

mBot2

 mBot2


mBot2 on võrreldes varasema mudeliga säilitanud oma raami ja peamised mõõdud. Ultrasonic andur näeb huvitavam välja. Varasema valgusanduri asemel on "kõhu all" RGB värviandur. Läbipaistva korpuse alt paistab ümmargune aku ning kontroller CyberPi on lihtsalt eemaldatav ning seda saab robotist sõltumata kasutada ka teistes projektides.

Programmeerides ei saa mBot2 lisada kui seadet (Device). Seadmena on programmeerida vaja CyberPi kontrollerit ning kõik ülejäänud moodulid (liikumine, ultrasonic, RGB värviandur, Smart camera...) tuleb igaüks eraldi lisada.

CyberPi kontroller

Varustatud värvilse ekraani, Joystick nupu, ruudu ja kolmnurga kujuliste nuppudega ning külje peal asuva kontrollnupuga, mida programmidesse ei panda ja millega saab programmi vajadusel katkestada.

Sisse on ehitatud veel mikrofon, kõlar, kallutusandur ipm.

Ekraani puhul on huvitav see, et kui vahepeal puhastamise käsku ai anna, hakkab see asju kuvama n.ö. mitmes kihis ehk üksteise peale.

Mõned näited alustamiseks.


Ultrasonic

Alloleva programmi järgi tuvastas robot takistuse umbes 10 cm kauguselt või lähemalt ning reageeris näidates ekraanil nõutud teksti. Ei leidnud kohta, kust muuta distantsi kaugust, millele andur reageerib, kuid ega ma väga pikalt ei otsinud ka.



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Halo Code

   HaloCode on Makeblock firma väikesemõõduline kontroller (diameeter 45 mm). Seda saab programmeerida mBlock tarkvaraga nii arvutist kui tahvelarvutist. Seadmele on sisse ehitatud 12 individuaalselt programmeeritavat LED tuld, 4 puuteandurit, nupp, kallutus- / liikumisandur, mikrofon ja Wifi moodul. Lisaks saab ühendada alternatiivse toite või erinevaid andureid / täitureid. HALOCODE KONTROLLERI PROGRAMMEERIMINE ARVUTIS Ava mBlock rakendus  (kui seda arvutis veel ei ole, lae see alla aadressilt  https://mblock.makeblock.com/en-us/download/  )   Ühenda Hello Code kontroller  USB juhtme abil arvutiga. Lisa Device loetellu HelloCode VAJUTADES + add nupule. (CyberPi võid ülevalt nurgast ristist kustutada.)                                      Ühenda seade vajutades Connect. Vajadusel luba Frimmware Uptate.   Programmi käivitamiseks on kaks režiimi. “Live” laseb juhtmega ühendatud kontrolleris programmi käivitada arvutis plokile klikates. “Upload” laeb programmi kontrollerisse ja seda saab

Codey Rocky

 Codey Rocky robot sobib nii väiksematele (lasteaialastele) kui ka suurematele (põhikooli õpilastele). Programmeerimiseks või ka lihtsalt kontrolleriks vajab kas tahvelarvutit või süle- / lauaarvutit. Saab kasutada koos Neuroni anduritega. https://www.insplay.eu/slides/slide/codey-rocky-juhend-49 Täieneb.... Tahvelarvuti rakendus ja "pult" Tahvelarvutis programmeerimine Arvutis programmeerimine Ühendamine Neuroni andurite ja täituritega Ideid tundide läbiviimiseks